Prijavljuju se projekti obnove društvenih domova u prigradskim naseljima Sirova Katalena i Mičetinac


Subota, 17. srpnja 2021.

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Đurđevca na 2. sjednici održanoj ovog tjedna dali su suglasnosti za provedbu ulaganja na području jedinice lokalne samouprave Grada Đurđevca za provedbu projekata Obnova i opremanje Vatrogasnog doma u Mičetincu te Obnova i opremanje Društvenog doma u Sirovoj Kataleni kojim se želi stvoriti multifunkcionalni prostor za potrebe stanovnika ovih prigradskih naselja, udruga i proizvođača domaćih proizvoda.

Grad Đurđevac će sukladno tome prijaviti ove projekte na natječaj Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Mjeru 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

-Redovno prijavljujemo projekte na objavljene natječaje iz programa ruralnog razvoja. Gradovi teže prolaze na takvim natječajima zbog stupnja razvijenosti koji se boduje prilikom prijave tako da razvijeniji dobiju manje bodova, ali bitno je da mi imamo spremnu projektnu dokumentaciju te da iste prijavimo. Nadamo se pozitivnom rezultatu i početku obnove domova u prigradskim naseljima - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt obnove Društvenog doma u Sirovoj Kataleni odnosi se na krovište, stolariju i fasadu te uređenje i opremanje prema potrebama stanovnika. Dom će imati multifunkcionalnu namjenu, te će dio Doma biti namijenjen sportskim sadržajima s obzirom na nogometno igralište u dvorištu Društvenog doma dok će dio biti namijenjen organiziranju boravka za najmlađe stanovnike naselja s edukativnim i zabavnim sadržajima.

Obnova Vatrogasnog doma u prigradskom naselju Mičetinac izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te omogućiti kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade (članovi DVD-a) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a provedba projekta će doprinijeti unapređenju infrastrukture koja se odnosni na rekonstrukcija i opremanje Vatrogasnog doma i poboljšanja uvjeta rada DVD-a Mičetinac. Ulaganje je posebno značajno za djecu i mlade s područja naselja Mičetinac, jer kroz adekvatan prostor i kvalitetne kulturne sadržaje potiče se njihov ostanak i angažman u lokalnim zajednicama.