Bogata turistička ponuda i sadržaji privlače sve više posjetitelja: najavljen dolazak 4.000 školaraca i vrtićaraca u Đurđevac


Utorak, 28. veljače 2023.

S dolaskom proljeća i toplijih dana u Đurđevac se vraća vrijeme brojnih dolazaka vrtićaraca i školaraca koji će u sklopu jednodnevnih izleta imati priliku naučiti puno o našoj jedinstvenom Legendi o Picokima i prirodi koja nas okružuje - Đurđevačkim pijescima i Park šumi Borik.

Legenda o Picokima najmlađima će biti prezentirana kroz kratki interaktivni prikaz Udruge Sv. Juraj te posjeta Interpretacijskom centru Picokijade koji se nalazi u sklopu Muzeja Grada Đurđevca. O Đurđevačkim pijescima i Park šumi Borik naučiti će nešto više kroz multimedijalni Posjetiteljski centar, Hrvatsku Saharu – ZOO i sam Geografsko-botanički rezervat Đurđevački peski.

Naše najmlađe posjetitelje očekuje puno igre kroz razne srednjovjekovne animacije, a upoznati će i naše zvijezde zoološkog vrta – deve Tomicu, Đurđicu, Dinu, Romea i Belu.

Tako će u Đurđevca stići brojni autobusi s najmlađim putnicima koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Osijeka i drugih naših većih i manjih gradova i mjesta, jer već ih je sad za proljeće u najavi preko 4.000.

Đurđevac se iz godine u godinu čvrsto pozicionira kao vrhunska i vrlo privlačna dječja jednodnevna destinacija, a sve su popularniji i višednevni izleti u sklopu Škole u prirodi- u hostelu Borik gdje se u ponudi nalazi i odlazak na rijeku Dravu, vožnja brodom, radionice na Dravi, izrada zlevanke na vodenici u Svetoj Ani i još mnogo toga.