Đurđevačka poduzetnička zona dobiva nove investitore: jedna tvrtka proširuje djelatnost, druga kupuje tipske hale i ulaže 2,5 milijuna eura


Subota, 11. ožujka 2023.

Poduzetnička zona A-sjever u Đurđevcu dobiva nove investitore, a uz to će se otvoriti i nova radna mjesta.

Naime, Grad Đurđevac je u siječnju objavio dva natječaja - jedan se odnosi na prodaju građevinskog zemljišta u zoni koje imaju proizvodnu i poslovnu namjenu, a drugi natječaj obuhvaća prodaju građevinskih parcela za koje je ishođena građevinska dozvola za gradnju tipskih hala.

Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je kako je jedan poduzetnik u Poduzetničkoj zoni već završio izgradnju jedne hale, a na dodatne dvije čestice planira se hala površine 1000 m2 uz zapošljavanje deset dodatnih radnika. Ukupna vrijednost investicije veća je od milijun eura, a planira se izgradnja poslovno-skladišne hale s prodajnim salonom za proizvodnju betonske galanterije – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na području Đurđevca.

-Popunjavamo poduzetničku zonu i to je pozitivan iskorak i smjer za grad i naše sugrađane – poručio je predsjednik vijeća Lacković.

Gradonačelnik Janči dodao je kako se i jedna zagrebačka tvrtka javila za halu površine 1660 m2 u kojoj bi se pokrenula proizvodnja invertnog sirupa.

-Vrijednost investicije veća je od 2,5 milijuna eura, a tvrtka se bavi prehrambenom, farmaceutskom i industrijom deterdženata i poljoprivrede, odnosno dodacima i materijalima za rad u tim industrijama. Do sada su na tom dijelu zone prodane tri najveće hale koje smo isprojektirali, a za četvrtu je iskazan interes lokalne tvrtke s 80 zaposlenih. Planiramo i dalje projektirati hale po već uhodanom modelu i na taj način pomagati poduzetnicima da prijeđu administrativne barijere oko ishođenja građevinske dozvole – kazao je Janči.

Podsjetimo, poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu tu je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta i oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100-postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Grada Đurđevca u iznosu od 2%, a za svakog novozaposlenog radnika izvan područja Grada Đurđevca u iznosu od 1%.

Foto: Podravski radio