Đurđevački vrtićarci i školarci sportskim aktivnostima obilježili Hrvatski olimpijski dan


Ponedjeljak, 13. rujna 2021.

Danas je u Đurđevcu sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan kojeg je organizirala Zajednica sportskih udruga u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak, Osnovnom školom Đurđevac i Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva.

Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima koji je okupio oko 1000 đurđevačkih vrtićaraca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca podno utvrde Stari grad.

Vrtićarci su pokazali svoje sportske vještine u skoku u dalj, povlačenju užeta, bacanju loptice, trčanju i bacanju kolutova, dok su se učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Učenici od petog do osmog razreda te učenici Gimnazije sudjelovali su u utrci oko devine nastambe u Hrvatskoj Sahari.

Svake godine u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana sudjeluju i učenici i učiteljice iz Odjela za djecu s teškoćama.

Male i velike olimpijce pozdravio je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac, Danijel Domišljanović te predsjednik Zajednice sportskih udruga Ivan Juričić, a podršku su im svojim dolaskom dali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Čestitke svim sudionicima, ali i organizatorima na uspješno održanim natjecanjima.

Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a rezultate natjecanja možete pronaći u nastavku teksta: