Đurđevčice s albumom Pozvale so dekle dečke osvojile Porin


Petak, 28. travnja 2023.

Đurđevčice su večeras osvojile Porin!

Jubilarna, 30. dodjela glazbene nagrade Porin održana je večeras u Boćarskom domu u Zagrebu, a razlog za slavlje imale su i Đurđevčice. Njihov album Pozvale so dekle dečke pobijedio je u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe.

– Dragi naši prijatelji i pratitelji, neizmjerno nam je drago što vam možemo prenijeti vijest da je naš album Pozvale so dekle dečke osvojio nagradu Porin 2023. u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe. Ova nagrada najviše pripada našoj voditeljici Kristini Benko Markovica koja je priredila ove napjeve i napravila aranžmane, a njena folklorna i etnomuzikološka karijera ovom nagradom dobila je svoju krunu – poručile su na svom službenom Facebook profilu.

Dodale su kako ova nagrada pripada svim Đurđevčicama, kako bivšima tako i sadašnjima, producentu Davoru Jendrašiću, orkestru i ostalima koji su sudjelovali u izradi albuma, ali i onima koji će nastaviti njegovati i izvoditi napjeve zabilježene u njemu.

– Ovim putem, veliko hvala svima koji su omogućili nastanak ovog albuma, ŽIVELI! – zaključile su Đurđevčice.

Podsjetimo se da Ženski vokalni sastav Đurđevčice djeluje unutar Kulturno umjetničkog društva Petar Preradović iz Đurđevca te postoji od 1998. godine, a Đurđevčice kroz svoje izvedbe i nastupe promoviraju i čuvaju kulturnu i tradicijsku baštinu Podravine i Đurđevca te svojom pjesmom uveličavaju brojna događanja i manifestacije u našemu gradu.

Čestitke Đurđevčicama i njihovoj voditeljici Kristini Benko Markovica na ovom prestižnom priznanju i glazbenoj nagradi.