EU sredstva za razvoj lokalne prometne infrastruture: kreće izgradnja ceste Mičetinac-Čepelovac


Četvrtak, 8. veljače 2018.

Nakon dobivene pozitivne odluke o dodjeli bespovratnih sredstava gradonačelnik Hrvoje Janči danas je bio na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava za građenje nerazvrstane ceste gdje je Grad Đurđevac prijavio cestu koja će spajati Mičetinac i Čepelovac.

Projekt je vrijedan 7,4 mil. kn, a radi se o natječaj za provedbu Mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta na koji se Grad Đurđevac javio među prvima.

Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti.

Radi se o dionici dugoj oko 9,6 kilometra, a rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da postoji preko 200 klijeti uz tu dionicu.

Projekt uključuje pripremne radove, zemljane radove i asfalterske radove te uskoro krećemo u realizaciju projekta, a trenutno radimo na pripremi dokumentacije i za ostale nerazvrstane ceste na području grada kako bi imali sve spremno za idući natječaj- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.