Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac proslavila svoj 55. rođendan: do sada 2750 maturanata završilo gimnziju


Petak, 10. svibnja 2019.

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca danas je u Domu kulture u Đurđevcu proslavila 55. rođendan. Učenici i profesori gimnazije povodom rođendana pripremili su bogat kulturno – umjetnički program.

Nevenka Lončar, ravnateljica Gimnazije istaknula je kako je povijest škole duga i bogata te kako je izrazito ponosna na to.

– Računajući dolazimo do broja od oko 2750 maturanata koji su završili gimnaziju tijekom njezina postojanja. Većina njih je završila i studije i danas rade kao vrhunski stručnjaci u svojim područjima na što smo mi u školi izrazito ponosni – naglasila je ravnateljica.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i sam bivši učenik gimnazije, naglasio je kako vjeruje da se svi sjećaju lijepih momenata iz svojih gimnazijskih dana te kako zasigurno mnogi od prisutnih imaju pregršt anegdota iz tog vremena.

– Kroz Gimnaziju je prošlo mnoštvo učenika koji su danas vrhunski stručnjaci, a za sve to je zaslužan tim profesora koji radi u gimnaziji. Upravo su profesori naučili gimnazijalce razmišljati izvan okvira i stvarati nove vrijednosti. Poručio bih gimnazijalcima da odu u svijet i da se obrazuju,  ali da im Đurđevac ostane u srcu te da se nakon obrazovanja vrate kako bi stvarali sami sebi bolje uvjete za život – naglasio je gradonačelnik.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je kako gimnazija stvara kvalitetne i prije svega dobre ljude koji će biti u daljnjem obrazovanju i životu vrlo uspješni.

-Vjerujem da će buduće generacije u većem broju ostajati ovdje u Đurđevcu. Oni danas imaju najbolje moguće uvjete za ostanak, upravo gimnazijalci nakon što završe fakultete imaju danas prostora za ostanak.Danas nam nedostaju kvalitetni i obrazovni mladi kadrovi. Apeliram na sve da odete u svijet, obrazujte se, nađete ono što želite vidjeti, ali istovremeno uvijek imajte svoj kraj u srcu i vratite se da sva ta stečena znanja primijenite kod kuće – rekao je Željko Lacković.

Foto: prigorski.hr