Grad Đurđevac i ove godine sufinancira nabavu knjiga za sve školarce


Srijeda, 1. kolovoza 2018.

Grad i u ovoj novoj školskoj godini sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, te nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama.

U stopostotnom iznosu financira se kupnja udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovne škole, dok će ostalim roditeljima biti isplaćena potpora od 300 kuna.

Obitelji sa troje ili više djece koja pohađaju osnovnu školu, srednju školu ili fakultet ostvaruju pravo na subvenciju za kupnju školskog kompleta knjiga u cijelosti za jednog osnovnoškolca, te ujedno ostvaruju pravo i na komplet školskih knjiga za 1. razred ukoliko jedan od učenika ove godine kreće u 1. razred.

Grad sufinancira i nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama u iznosu od 300,00 kuna po učeniku s obzirom da oni nemaju udžbenike već im je potreban pribor i radni listići.

Roditelji mogu predati popunjeni zahtjev uz priložene račune, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave, a najkasnije do 30. rujna.

 Obrazac zahtjeva roditelji mogu podići na porti zgrade Gradske uprave ili ga preuzeti u nastavku teksta: