Grad Đurđevac u top 10 gradova s najvećim porastom potpora za obrtnike


Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Grad Đurđevac kontinuirano nastavlja s ulaganjem i osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva i obrtnika na području Grada Đurđevca, a prema Izvještaju komparativne analize proračuna hrvatskih gradova, analitičko-medijskog projekta gradonačelnik.hr koji provodi analizu prihoda i izdvajanja hrvatskih gradova prema različitim proračunskim stavkama, Grad Đurđevac se u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu može pohvaliti rastom broja obrtnika od 8,79% čemu je svakako doprinijelo to što je povećao iznos potpora za 822,55% u protekle četiri godine.

Tako se prema spomenutoj analizi Grad Đurđevac nalazi u top 10 gradova po porastu iznosa potpora za obrtnike te zauzima 6. mjesto na nacionalnoj ljestvici odmah iza Grada Splita, Daruvara, Đakova, Donjeg Miholjca i Vinkovaca.

-Programom olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama u Gradu Đurđevcu su omogućeni maksimalni poticaji, usmjereni privlačenju ulaganja te otvaranju novih radnih mjesta. Zbog toga su poduzetnici s područja Grada Đurđevca i okolnih naselja, a koji svoje poslovanje odluče preseliti i razvijati u Poduzetničkoj zoni A-sjever, oslobođeni plaćanja komunalne naknade i doprinosa u iznosu od 100% za prvih pet godina, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima sukladno postotku izgrađenosti građevinske parcele na području Zone - istaknuo je gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

Osim izgradnje i ulaganja u Poduzetničku zonu te Poduzetnički inkubator koji poduzetnicima pruža mogućnost i potporu u razvoju postojećih i novih poduzetničkih ideja čime se osigurava razvoj lokalne zajednice i ostanak mladih u ovom kraju, Grad Đurđevac provodi i Program mjera poticanja razvoja poduzetništva osiguravanjem sredstava za potpore u razvoju poduzetništva na području Grada Đurđevca. Cilj donesenog programa je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Grada Đurđevca, a kroz program se nudi 2o različitih mjera koje su dostupne: OVDJE.

Provedbom ovakvih projekata u našem gradu promiče se pozitivno poduzetničko okruženje gdje se mladim poduzetnicima koji koriste novoizgrađenu infrastrukturu uz razne usluge i mjere olakšava izlaz na poslovno tržište.