Grad Đurđevac nabavlja radne bilježnice i radne materijale za sve osnovnoškolce, srednjoškolcima 500 kn za nabavu udžbenika


Petak, 30. srpnja 2021.

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Naime, Odlukom o odobrenju sredstava za nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala  za učenike Osnovne škole Đurđevac, Područne škole u Suhoj Kataleni,  sufinanciranje nabave udžbenika  za učenike srednjih škola i sufinanciranje školskog pribora za učenike Područne škole za djecu s teškoćama donesenom na sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, danas je to i potvrđeno.

-U proračunu za ovu godinu osigurali smo sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te nabavu radnih bilježnica i materijala za osnovnoškolce uključujući i učenike Područne škole Suha Katalena čiji osnivač nije Grad Đurđevac. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava udžbenike, dok će Grad Đurđevac u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500,00 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina- naglasio je gradonačelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školskim klupama, tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

- Ovo je već sedma godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova– rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost našega grada.

Već tradicionalno, Grad će prvašiće na prvi školski dan razveseliti i novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza. Sve je to samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.

Roditelji srednjoškolca, učenika Područne škole Suha Katalena i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika. Navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti u Gradsku upravu najkasnije do 30. rujna 2021. godine.

U nastavku možete preuzeti obrasce zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala: