Grad Đurđevac osigurao 106 stipendija: studenti s gradonačelnikom svečano potpisali ugovore o stipendijama


Petak, 6. siječnja 2023.

U prekrasnom ambijentu Hostela Borik u Đurđevcu održano je svečano potpisivanje ugovora za studentske stipendije Grada Đurđevca.

Studente su ugostili gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, a ovom je prilikom gradonačelnik potpisao ugovore o stipendiranju sa čak 106 studenata.

-  Velika je i značajna stvar da smo uspješno osigurali stipendije za sve prijavljene redovne studente s područja grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske te za sve redovne i izvanredne studente koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu. Cilj nam je da potaknemo što više mladih da studiraju, da uspješno završavaju studije ta da nakon toga pronađu željene poslove za koje će biti adekvatno plaćeni. Želja nam je da svi vi ostanete ovdje živjeti, da ovdje stvarate bolju budućnost za sebe, ali i za sve nas. Na vama je velika odgovornost jer se od vas puno očekuje, već sutra ćete se naći na odgovornim pozicijama te će te značajno utjecati na razvoj cijele naše zajednice i našega kraja- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je svima poželio uspjeh na nadolazećim ispitnim rokovima.

- Grad Đurđevac je jedan od gradova koji su odavno shvatili da treba podržavati i financirati znanje, zato smo ovdje da podržimo vas i vaše školovanje. Izrazito smo ponosni na činjenicu da smo sveučilišni grad, da imamo u svom gradu sveučilište koje olakšava studiranje onima studentima koji možda nisi imali uvjete studirati negdje drugdje, da studiraju ovdje kod kuće. Grad se razvija i u tom razvoju će trebati mlade i obrazovane ljude. Jedna poruka za vas i poziv: mislim da ne bi trebali tražiti sreću izvan granica Lijepe naše, niti naše Podravine i planirajte svoj budući život ovdje- rekao je predsjednik Lacković.

Podsjećamo da Grad Đurđevac redovnim studentima odobrava iznos od 50,00 kn po ostvarenim ECTS bodovima, a maksimalno 3.000,00 kuna u akademskoj godini, dok se studentske stipendije studentima koji studiraju u Đurđevcu, odobravaju u iznosu od 100,00 kuna po ostvarenim ECTS bodovima, a najviše do 6.000,00 kuna u akademskoj godini.

Kako je naglasio gradonačelnik Janči isplata stipendija vrši se svaki  petak prema zaprimljenim zahtjevima, a na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima tako da studenti odmah po položenom ispitu dobivaju isplatu.

Nakon svečanog prijma studenti su nastavili zajedničko druženje uz kavu i slastice.