Grad Đurđevac prošle godine postigao najveći napredak u odvojenom prikupljanju otpada


Petak, 27. kolovoza 2021.

Prema podacima iz analize Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o odvojeno prikupljenom otpadu u 2020. Grad Đurđevac jedan je od četiri grada koji se uspio pozicionirati kao grad koji je u prošloj godini ostvario jedan od najvećih napredaka na polju odvojenog prikupljanja otpada, odnosno stopu od 20,10 posto u 2019. povećao je čak na 35,25 posto u 2020. godini što je nadomak zadovoljavanju EU normi o 50 posto odvojenom prikupljanju otpada.

Postavom polupodzemnih kontejnera, izgradnjom sortirnice i kompostane grad intenzivno radi na poboljšanju sustava za gospodarenje otpadom, kao i na edukaciji građana kroz radionice u vrtiću, školama, radio emisijama i slično.

-Zahvaljujem se građanima koji u sve većoj mjeri odvajaju otpad i na taj način vode brigu o našem okolišu. Grad Đurđevac ove je godine nabavio spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, nova vozila za prikupljanje odvojeno prikupljenog otpada, a u tijeku su projekti izgradnje sortirnice i kompostane. Realizacijom ovih projekata uz postojeće reciklažno dvorište imat ćemo sve preduvjete za kvalitetno gospodarenje otpadom i biti ćemo korak bliže da budemo mali zeleni europski gradić, sa zaokruženim sustavom gospodarenja otpadom i uz najnižu cijenu odvoza otpada za građane - rekao je Hrvoje Janči.