Grad Đurđevac prvi prijavio projekt dogradnje vrtića


Srijeda, 11. svibnja 2022.

Grad Đurđevac je još jednom uspješno prijavio svoj projekt na raspisani javni poziv i to opet kao prvi.

Ovaj se put radi o prijavi projekta dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak na raspisani javni poziv Izgradnja, dogradanja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova. Projektom je predviđena izgradnja potpuno nove zgrade uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci kako bi ih se najbolje pripremilo za školu, ali i kako bi im što bezbolnije prošlo razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe.

Novi prostor sastoji se od 8 vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

-Nakon što smo potpuno uredili vrtić i energetski ga obnovili, osigurali smo sredstva iz europskog projekta za zapošljavanje dodatnih ljudi i  provođenje 11 kraćih programa, po čemu smo također jedinstveni u Hrvatskoj. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja, te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako su mu najdraži projekti usmjereni prema ljudima, a upravo je ovogodišnji proračun kreiran za svakoga od onih najmlađih do najstarijih.

Podsjećamo da Dječji vrtić Maslačak trenutno polazi preko 290 djece, a svake godine se u vrtić upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12,8 mil. kuna, dok se očekuje da će sufinancirana sredstva iznositi 9,7 mil kuna.