Grad Đurđevac za treće dijete u obitelji osigurao besplatno pohađanje vrtića i dnevnog boravka u školi


Nedjelja, 12. rujna 2021.

Jedna od točaka dnevnog reda na 4. sjednici Gradskog vijeća održanoj ovog tjedna bila je Odluka o izmjeni odluke o načinu financiranja dnevnog boravka u Osnovnoj školi Đurđevac kojeg su vijećnici jednoglasno usvojili.

Prema dosadašnjim odlukama sufinanciranje produženog boravka za roditelje iznosi 500,00 kn po učeniku, odnosno za dvoje učenika u obitelji 800,00 kn, dok je za treće dijete pohađanje produženog boravka besplatno, a ista odluka je donesena i za pohađanje Dječjeg vrtića Maslačak.

-Šestu godinu za redom organiziramo produženi boravak u Osnovnoj školi te na taj način pomažemo roditeljima kako bi oni mogli obavljati svoje poslovne aktivnosti znajući da su im djeca adekvatno zbrinuta i da rješavaju svoje školske obveze nakon nastave što njima omogućuje kvalitetno provođenje vremena nakon posla. Ove godine već sad imamo prijavljeno 34 djece u dnevni boravak, a cilj ove mjere je pomoći roditeljima s 3 ili više djece. Izmjenom ove odluke omogućuje se da se djeca u dnevnom boravku i vrtiću gledaju kao u jednoj grupi te ukoliko ih je troje i više tada je pohađanje vrtića ili produženog boravaka za treće dijete besplatno bez obzira dali su u vrtiću i boravku - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.