Grad s najljepšim dječjim osmijehom: gradonačelnik razveselio vrtićarce šarenim četkicama


Petak, 10. rujna 2021.

Nakon ljetnih praznika, mališane iz Dječjeg vrtića Maslačak ovog su tjedna obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i ravnateljica Marija Čupen. Prilikom svog posjeta podijelili su im četkice za zube kako bi im ukazali na važnost o redovitoj higijeni zuba s obzirom da je pranje zuba preventivna mjera u sprečavanju nastanka karijesa.

Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele te pojasnila svojim gostima kako se peru zubići, nakon čega su brižno svoje nove četkice pospremili u svoje ormariće.

-Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac svake godine na početku školske godine organizira edukacije i brojne kreativne aktivnosti kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Znamo da je lijep i zdrav osmijeh najljepše vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Tako na početku školske godine na školskim klupama svi učenici na poklon dobiju četkicu za zube za borbu protiv karijesa i jabuku za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja - grada s najljepšim dječjim osmijehom- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dječji vrtić Maslačak svake godine organizira brojen aktivnosti i radionice kojima nastoje podučiti mališane o pravilnoj brizi i o zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube.