Gradonačelnik uputio apel za hitno rješavanje prometne sigurnosti na području grada


Utorak, 9. listopada 2018.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči uputio je službeni dopis predstavnicima Županijske uprave za ceste i Policijske postaje Đurđevac u kojem apelira na hitno rješavanje prometne sigurnosti na području grada.

Prometna nezgoda koja se dogodila jučer, 8.10. u Ulici Antuna Radića, a u kojoj je sudjelovalo više vozila i osoba mogla je imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu koja koriste parkirna mjesta uz ŠRC prilikom dolaska na sportske aktivnosti.

Grad je u više navrata do sada ukazivao Policijskoj postaji Đurđevac na problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu, te je traženo i od Županijske uprave za ceste postavljanje ležećih policajaca upravo na dijelu Ulici Antuna Radića koja prolazi uz ŠRC.

Obzirom da poduzete mjere nisu postigle očekivane rezultate gradonačelnik Janči zatražio je hitan sastanak s predstavnicima Policijske postaje Đurđevac i Županijske uprave za ceste radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja naročito na područjima s povećanim brojem djece i pješaka, te prometno frekventnim dijelovima grada.

Ujedno je naloženo nadležnom upravnom odjelu da se izradi nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.