Gradsko groblje Đurđevac: položeni vijenci u spomen na prve žrtve rata Ivicu Kolara i Peru Jurišu


Petak, 8. srpnja 2022.

Udruga hrvatskih branitelja Republike Hrvatske po četvrti put organizira Memorijalni ribolovni Carp Cup Kolar – Juriša, sportsko-edukativnu aktivnost koja se organizira u spomen na poginule hrvatske branitelje Ivicu Kolara i Peru Jurišu. To su prve žrtve Domovinskog rata s područja tzv. Đurđevačke Podravine, a bili su pripadnici II GBR. Poginuli su u mjestu Ljubovo, dana 6. srpnja 1991. godine.

Druženju koje će se održati na jezeru Drnić tokom današnjeg dana prethodilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća na Gradskom groblju kod spomen obilježja KRIŽ ŽIVOTA. Na taj način odala se počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu. Vijence je položila delegacija Ministarstva hrvatskih branitelja, delegacija Grada Đurđevca i Gradskog vijeća Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, delegacija Ministarstva unutarnjih poslova i policije Đurđevac, delegacija Udruge Hrvatskih branitelja RH i članovi obitelji poginulih branitelja.

Organizatori su istaknuli su uspješno spojili sportsko i rekreativno druženje s očuvanjem sjećanja na tragična ratna zbivanja i žrtve onih koji su njima sudjelovali, pa su osim ribolova i druženja predviđena i kraća edukativna predavanja o Domovinskom ratu namijenjena mlađim sudionicima.

Proglašenje pobjednika ribolovnog natjecanja održat će se 10. srpnja 2022. godine u 12,30 sati u Društvenom domu Mladen Markač u Đurđevcu.