I ove školske godine s početkom nastave kreće program produženog boravka


Srijeda, 22. kolovoza 2018.

Grad Đurđevac i Osnovna škola Grgura Karlovčana već treću godinu zaredom organiziraju produženi boravak u školi.

Polaznici će biti učenici prvih, drugih i trećih razreda, a produženi boravak organizira se neposredno nakon redovne nastave, u trajanju od 11,40 do 17,00 sati.

Potreba za ovakvim programom rada rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će produženi boravak dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis. Osim toga i sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim izvannastavnim aktivnostima. Na ovaj način dijete će nakon škole dobiti dva zdrava obroka, napisati zadaću i igrati se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

Tijekom školske godine učenici će s učiteljicom produženog boravaka biti uključeni u prigodne programe škole, lokalne zajednice i grada. Produženi boravak će omogućiti više zajedničkog, bezbrižnog i opuštenog druženja roditelja i djece u svojim domovima.

Grad osigurava sredstva za dva zdrava obroka, a cijena produženog boravka za jedno dijete iznosi 50o kn, odnosno 400 kn po djetetu kada je upisano dvoje djece iste obitelji, odnosno 300 kn po djetetu kada je upisano troje ili više djece iz iste obitelji.

Učenici se mogu priključiti u svakom trenutku te se pozivaju svi roditelji koji žele uključiti svoje dijete u produženi boravak da se početkom školske godine jave u školu.