Na Trgu sv. Jurja otvorena sezona klizanja


Petak, 3. prosinca 2021.

Danas je na Trgu sv. Jurja otvorena ovogodišnja sezona klizanja na atraktivnom klizalištu veličine 375 m2. Povodom otvorenja klizališta posjetitelji su imali prilike okušati se u klizanju besplatno, a za okrjepu organizatori su za sve pripremili čaj i kuhano vino. Za glazbeni ugođaj pobrinula se mlada i talentirana pjevačica Laura Kovačević koja je svojom izvedbom oduševila brojne posjetitelje.

-Želimo da klizalište i ove godine živi svaki dan, ali i da našim najmlađima omogućimo ono što mi kao mali nismo imali. Iako je klizalište ograničeno brojem klizača, vjerujem da će svi stići na red te ovim putem pozivam svu djecu i roditelje da iskoriste ovo blagdansko vrijeme i posjete Advent u Đurđevcu te se okušaju na ledu. Klizalište je i ove godine besplatno za djecu s područja Đurđevca koja će se jednom dnevno moći klizati besplatno, a za djecu iz okolnih općina osigurana je gratis karta za tri posjeta. Ovim putem bih pohvalio i sve naše udruge, ustanove i sve koji su se uključili u izradu  božićnih ukrasa koji krase naš grad te postavljanju klizališta - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te pozvao sve da uživaju u bogatom programu Adventa u Đurđevcu.

Rad klizališta je organiziran sukladno propisanim mjerama i preporukama za rad klizališta na otvorenom od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz napomenu da je klizanje na vlastitu odgovornost. Klizalište će biti otvoreno do 9. siječnja 2021. godine, a radit će svakog dana od 10 do 20 sati, klizanje će koštati 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Djeca s područja Grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta klizanja gratis.