Napravljen veliki iskorak prema mladima: za ostvarenje stipendije produljen rok redovnog trajanja studija


Petak, 31. prosinca 2021.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, jedna od točaka dnevnog reda bila je Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o stipendiranju studenata kojom se mijenja i određuje trajanje studija u redovnom roku, odnosno izvan redovnog roka koja je većinom vijećnika izglasana.

-Ovom odlukom se dodatno definira ono što se smatra realnim završetkom studija, budući da u Hrvatskoj postoje različite vrste studija. Naše stipendije će tako ostvariti svi redovni studenti koji završe studij u predviđenom trajanju studija plus 12 mjeseci - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Zakon je odredio što se smatra pod završetkom studija u redovnom roku te da su ove mjere usmjerene prema poticanju onih studenata koji su vrijedni i marljivi. Za sad imamo prijavljenih 66 studenata s područja grada te 36 onih koji studiraju na Sveučilištu Sjever u Đurđevcu. Ukupan trošak stipendiranja za naš proračun je 400.000,00 kuna, a znamo da će nam rasti broj stipendiranih na Sveučilištu Sjever te se očekuje da će iznos doći i do milijun kuna - pojasnio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.