Nastavak prijave projekata i ulaganja u budućnost: Đurđevac u prvih šest mjeseci prijavio 23 projekta od 34 mil. kn


Subota, 23. srpnja 2022.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su podržali gradonačelnikovo izvješće o radu za prvih šest mjeseci.

-Prvih šest mjeseci ove godine intenzivno se radilo na pripremi i provedbi europskih projekata, s obzirom na raspisane natječaje Nacionalnog programa oporavka i otpornosti i na natječaje koji su u najavi u sklopu novog programskog razdoblja Europske unije. Prijavljena su 23 projekta ukupne vrijednosti 34 milijuna kuna. Prvih pet prijavljenih projekata odnosi se na projektiranje i izradu projektne dokumentacije za unaprjeđenje uvjeta u osnovnoj školi, za izgradnju i opremanje zgrade glazbene škole, za izgradnju i opremanje kampusa u Đurđevcu, zatim na projekt zelene transformacije utvrde Stari grad i izradu vidikovca s tematikom Đurđevačkih pijesaka. Ti natječaji su objavljeni na Staru godinu, a mi smo se prijavili u nedjelju 2. siječnja 2022. godine i još čekamo rezultate- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Prijavljena su i tri projekta energetske učinkovitosti – ugradnja solarnih panela za ustanove, projekt izgradnje i modernizacije gradske tržnice, prijavljen je i projekt gerontodomaćica i tu se čeka potpis ugovora. Prijavljen je i projekt pomoćnika u nastavi za 17 učenika s teškoćama, a očekujemo rezultate i projekta kojim će se dograditi prostori vrtića za još 8 odgojnih skupina ukupne vrijednosti 12 mil. kuna– rekao je gradonačelnik.

Provedena je i nabava za asfaltiranje na području Grada, investicija je vrijedna 5 milijuna kuna, a odnosi se na praćenje investicija aglomeracije, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza i asfaltiranje nerazvrstanih cesta te sanaciju oštećenih cesta, a prvi radovi kreću već početkom kolovoza.

Gradonačelnik je istaknuo i kako Grad Đurđevac ima odličnu suradnju i sa Sveučilištem sjever.

-Sveučilište je potpisalo suradnju s FINA-om koja će uskoro otvorit IT Razvojni centar u Đurđevcu i to u prostoru Sveučilišta. FINA će osigurati stipendije, mentoriranje, stručnu praksu i rad preko student servisa za sve zainteresirane studente. Pravo na upis na studij u Đurđevcu u prvom roku je ostvarilo 28 studenata i očekujemo i ove godine da će biti popunjena sva mjesta– poručio je gradonačelnik Janči.