Nastavak suradnje HEP-a i Grada: trafostanica Borik-Boričec prošla tehnički pregled, zaprimaju se prijave za priključak


Ponedjeljak, 29. listopada 2018.

Gradonačelnik Hrvoje Janči, direktor HEP-a Koprivnica Goran Pakasin, voditelj Elektre Đurđevac Ivan Kolarić i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud sudjelovali su na tehničkom pregledu trafostanice u prigradskom naselju Suha Katalena predio Borik i Boričec.

Tehnički pregled je uspješno obavljen te se u roku od tjedan dana očekuje dobivanje uporabne dozvole.

- Grad Đurđevac ima vrlo dobru poslovnu suradnju s HEP-om, a što je vidljivo na zajedničkim projektima elektrifikacije vinogradarskih predjela. Još prošlu godinu Grad je pokrenuo javni poziv za predio Borik - Boričec na koji se javilo preko 30 zainteresiranih za priključak, a kako ti predjeli nisu mogli dobiti priključke bez trafostanice Grad je sklopio ugovor s HEP-om za sufinanciranje izgradnje ove trafostanice vrijedne oko 400.000,00 kuna. Sada kada su radovi završeni svi vlasnici klijeti s predjela Borika i Boričeca mogu podnijeti zahtjev za priključak u najbližu poslovnicu HEP-a- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Još 2016. godine u suradnji s HEP-om izrađen je pregled postojećih električnih mreža i plan nove mreže na cijelom vinogradarskom području te je ovom prilikom razgovarano i o mogućnosti proširenja projekta elektrifikacije na predio Kenđeličev breg i Ilijevke, ali i na ostale vinogradarske predjele koji iskažu interes.