Obavijest građanima: prijavite štetu uslijed proglašenja prirodne nepogode suše za područje Grada Đurđevca


Ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

Zbog visokih temperatura i posljedica suše u mjesecima svibnju, lipnju i srpnju 2021. godine na području Grada Đurđevca nastale su velike štete na voću, povrću, ratarskoj kulturi i stablima mladih voćki posađenih 2020./2021. godine. Utvrđeno je da su štete nastale u sljedećim katastarskim općinama koje se nalaze u sastavu Grada Đurđevca: k.o. Đurđevac, k.o. Đurđevac I., k.o. Sveta Ana, k.o. Severovci, k.o. Mičetinac, k.o. Čepelovac, k.o. Budrovac, k.o. Grkine, k.o. Sirova Katalena i k.o. Suha Katalena.

Dana 2. kolovoza 2021. godine proglašena je prirodna nepogoda suše koja je nanijela velike materijalne štete na poljoprivredi.

Mole se poljoprivredni proizvođači s područja Grada Đurđevca da prijave štetu na propisanom obrascu koji se nalazi ispod ove objave. Navedeni Obrazac treba biti potpisan. Obrascu je potrebno priložiti osobnu iskaznicu, OIB, Upisnik poljoprivrednog gospodarstva i IBAN žiro ili tekućeg računa. U prijavi je potrebno navesti površinu i postotak štete za ratarsku kulturu, za voćarsku kulturu potrebno je navesti i broj komada voćki te je li za navedene kulture ugovoreno osiguranje.

Prijavu s dokumentacijom potrebno je poslati na mail adresu: racunovodstvo@djurdjevac.hr.

Oni koji nemaju mogućnost slanja elektroničkom poštom, traženu dokumentaciju mogu predati na porti Grada Đurđevca, Stjepana Radića 8 radnim danom od 9.00 do 14.00 sati.

Rok za slanje ili predaju je zaključno s 10. kolovoza 2021. godine.

Obrazac PN - prijava štete