Oproštaj od vrtića: Grad Đurđevac predškolcima organizirao izlet pun aktivnosti u Školi u prirodi Borik


Srijeda, 25. svibnja 2022.

Djeca predškolskih odgojnih skupina dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac jučer su već drugi dan boravila u Hostelu Borik.

Boravak djece u prirodi započeo je u ponedjeljak u jutarnjim satima, cijeli aranžman boravka sa obrocima i popratnim sadržajima vrtićarci koji će krenuti na jesen u osnovnu školu dobili su na poklon od Grada Đurđevca. U sklopu boravka u Hostelu djeca su imala organizirane aktivnosti poput modeliranja glinom, hodanja šumskim stazama, igre lovice, nogometa, povlačenje užeta i trčanje po pješčanim dinama koje okružuju prekrasnu Park šumu Borik.

Posjetili su i utvrdu Stari grad i naš mali zoološki vrt. U poslijepodnevnim satima djeca su čitala priče u amfiteatru Park šume, učila o biljnom i životinjskom svijetu te prikupila prirodne materijale za radionicu na kojoj će izrađivati predmete od stvari nađenih u prirodi-land art. Zadnji dan izleta uživali su u aktivnostima kroz koje su upoznali biljni i životinjski svijet, te su prošetati trim stazom. Budili su se uz cvrkut ptica i zrake sunca koje se probijaju kroz borove, a prije spavanja djeca su uživala u talent showu, pidžama party i priči za laku noć.

Nakon izleta djeca su se kući vratila puna dojmova i priča o zajedničkom druženju, igrama i novim znanjem o bogatstvu prirode koja nas okružuje. Nekima vrtićarcima je ovo bilo i posebno uzbuđenje jer po prvi put nisu spavali kod kuće sa roditeljima, a ako ih pitate oni su kampirali u šumi.

- Ovo je samo jedan u nizu izleta koje ćemo organizirati za naše najmlađe u Školi u prirodi. Oduševljenje djece koja su boravila na terenskoj nastavi su odličan pokazatelj smjera kojega smo si zacrtali, cilj ovakvih aktivnosti je promocija i prezentacija naših prirodnih bogatstava koja su jedinstvena u Hrvatskoj i svijetu. Škola u prirodi je zaživjela otvaranjem hostela pa tako brojne grupe školaraca i vrtićaraca svakodnevno borave u Đurđevcu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Grad Đurđevac je još jednom pokazao koliko brige i truda ulaže u svoje najmanje sugrađane, te im u ime djece, roditelja i odgojiteljica zahvaljujemo na ovom divnom i nezaboravnom poklon za naše predškolce- rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.