Osnovna škola Đurđevac: završena još jedna uspješna, aktivnostima bogata školska godina


Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Na kraju školske godine ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović osvrnuo se na još jednu uspješnu školsku godinu koja je iza nas.

- Osnovna škola Đurđevac broji 656 učenika, od kojih je 13 učenika prognanika iz Ukrajine koji su stigli u mjesecu travnju ove godine. Škola je radila u dvije smjene, a i u školi su smještene i dvije vrtićke skupine, no sve je dobro organizirano i posloženo, a ovakva suradnja pokazala se na dobrobit djece i jako pozitivna jer su vrtićarci, koji su predškolska grupa, jako dobro prihvatili boravak u prostorijama škole- rekao je ravnatelj.

Škola je u suradnji s Gradom uspješno organizirala produženi boravak u školi s 50 učenika polaznika, osigurano je i 16 pomoćnika u nastavi koji su radili s učenicima s poteškoćama i pomagali im u radu. Za učenike iz Ukrajine bilo je organizirano učenje hrvatskog jezika. Ravnatelj je zahvalio je Gradu Đurđevcu na pomoći u opremanju škole didaktičkim materijalima za potrebe učenika iz Ukrajine.

-Kao škola i Grad učinili smo sve što je bilo moguće da se učenici iz Ukrajine osjećaju što je moguće bolje- istaknuo je ravnatelj.

U školi se svake godine provodi projekt besplatne prehrane koji koristi 290 učenika i taj je projekt već prijavljen za iduću školsku godinu. Učenici koriste i blagodati projekta „Školske sheme“ u okviru koje na mjesečnoj bazi imaju osiguranu konzumaciju mliječnih proizvoda i voća.

Jedan od većih projekata na školi su postava solarnih ploča kako bi škola postala energetski neovisna. Od većih projekata u ovoj školskoj godini istaknuo je izmjenu parketa u školskoj dvorani.

-Ove godine je naša škola bila domaćin državnog natjecanja iz astronomije te 110 učenika i njihovih mentora iz cijele države, a povratne informacije su jako pozitivne. Uspješno smo organizirali i školu plivanja za učenike trećih razreda, a s Gradom surađujemo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju bazena čime bi se omogućilo održavanje škole plivanja u Đurđevcu- naglasio je ravnatelj.

Ravnatelj Danijel Domišljanović ocijenio je da je ova školska godina bila vrlo uspješna i zahvalio svima na podršci.