Picokijada: đurđevčani uživali u degustaciji domaćih delicija i zlatnih vina Podravine


Petak, 24. lipnja 2022.

U sklopu programa Picokijade ispred utvrde Stari grad održana je izložba vina vrhunskih vinara Podravine pod nazivom Zlatna vina Podravine.

Za dobru atmosferu pobrinuo se poznati Tamburaški sastav Svirci moji, a tražila se čaša više za iskušati sva ukusna vina koja su izložena s obzirom na to da su sva vina vrhunske kvalitete te s ponosom nose osvojena zlatna odličja.

Izložbu je organizirala Udruga vinogradara i voćara Đurđevac zajedno s Klasterom vinara Podravine i Prigorja te  Turističkom zajednicom grada Đurđevca, a program je vodio poznati tv voditelj Branko Uvodić.

Okupljene je pozdravio predsjednik vinara Marijanko Ređep te je naglasio kako se Udruga vinogradara može pohvaliti sa 150 članova te nadaleko poznatim vinima s peskov.

-Ta zlatna vina su zapravo naši zlatni pevci koji tek trebaju dati svoje prave rezultate kroz turizam jer svake godine imamo sve više kvalitetnih vina, ali i sve više gostiju. Čestitam svim vinarima koji su dobili zlatna priznanja, koji ulažu svoj trud i rad u uzgoj vinove loze i "podrumarenje"- rekao  je predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade te predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči te je brojnim gostima poželio dobru zabavu i uživanje u bogatom programu Picokijade.

Osim u vinima okupljeni su mogli uživati i u brojnim domaćim delicijama u šatoru Podravinoteke.