Picokijada: Picoki po piščoke privukli brojne ljubitelje dobre hrane


Petak, 24. lipnja 2022.

U sklopu programa Picokijade i ove godine održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je desetak natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.

Unatoč visokim temperaturama naši kuhari nisu odustajali od kuhanja, kao ni brojni gosti i posjetitelji koji su strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo, u glazbenom dijelu publiku su zabavili i rasplesali TS Svirci moji, a kuhanje su nadgledali Krešimir Blažek i Vid Balog koji su ujedno i vodili program ove manifestacije.

Naše majstore kuhanja osim publike bodrio je i gradonačelnik Hrvoje Janči. Cilj priredbe promicanje je tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri.

Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok te utješne nagrade ostalim sudionicima. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Đurđevečki picoki, drugu Bauwerk Group, a treću ekipa Csurgo.