Picokijada: po prvi puta podno utvrde Stari grad održan turnir u mini rukometu


Nedjelja, 24. lipnja 2018.
U subotu, 23. lipnja u sklopu ovogodišnjeg programa Picokijade Rukometni klub Đurđevac organizirao je turnir u mini rukometu za djevojčice u dvije kategorije: 2008. godište, te 2009. godište i mlađe.
Turnir se odigravao ispred utvrde Stari Grad, što je jedinstveni događaj u Đurđevcu. Naime, oko utvrde su se nekada odigravali kuglački susreti, no nikada ovakvo nešto i zato je upravo ovaj turnir jedinstven.
Na turniru je sudjelovalo čak 11 ekipa iz Hrvatske, te iz Bosne i Hercegovine, što je ukupno oko 110 djece. Uz veliku podršku i navijanje roditelja, prijatelja, ali i ostalih zaljubljenika u ovaj sport odigrane su 22 utakmice.
Konačnu pobjedu u konkurenciji 2008. godišta odnijele su rukometašice Rukometnog kluba Đurđevac - crvena ekipa, dok je plava ekipa završila na 4. mjestu. Konačni poredak: 1. RK Đurđevac - crveni, 2. ŽRK Zrinski Čakovec, 3. RŠD Bjelovar.
U konkurenciji 2009. godišta i mlađih prvo mjesto osvojila je ekipa RK Lipa Lipik, drugo mjesto pripalo je RK Đurđevcu, a treće ŽRK Dubica (BiH). Svoje prve utakmice ikad odigrale su i đurđevačke rukometašice rođene 2010./2011. g., koje treniraju tek nešto više od mjesec dana.
Rukometni klub Đurđevac zahvaljuje svim sponzorima na pomoći oko organizacije, posebno Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici grada Đurđevca te roditeljima djevojčica. Gostujuće ekipe bile su vrlo zadovoljne i pune pohvala, a djevojčice pune dojmova. Iskreno se nadamo da će ovaj turnir prerasti u tradiciju Picokijade- rekla je predsjednica kluba Ivana Ferenčić.
Foto: K. Dragica i R. Rodman