Podravina Adventure Đurđevac: mnogobrojni posjetitelji uživali u vožnji quadovima, airsoftu i srednjovjekovnim igrama


Ponedjeljak, 20. ožujka 2023.

Ovog vikenda u sklopu projekta Podravina Adventure održan je Sand quad safari Podravina i Airsoft tournament na području Park šume Borik.

Lijepo i sunčano vrijeme privuklo je mnogobrojne posjetitelje i rekreativce koji su uživali u panoramskoj vožnji po vinorodnoj Bilogori te su prisustvovali otvorenju nove atraktivne quad staze u obliku leptira na pješčanom proplanku u Park šumi Borik.

– Ova priča je još jedna kockica u turističkoj ponudi Đurđevca i pozivam sve koji vole adrenalin i pijesak koji je naša posebnost, da dođu u naš grad i uživaju u kulturnoj i prirodnoj baštini našeg kraja. Ovo se pokazalo kao pun pogodak, tako da je odlučeno da ćemo organizirat tematske aktivnosti par puta godišnje da se okupi čim veći broj ljubitelja prirode i adrenalina i nadam se da će to biti još jedna lijepa turistička priča grada Đurđevca – rekao je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček.

Prisutne je pozdravio i predsjednik novoosnovanog off-road ATV kluba Peski Đurđevac Danijel Josipović te predstavnik kluba Quad safari Podravina Ivan Litvić koji je naglasio da se već godinama planira ovakva staza u Đurđevcu.

– Zahvaljujem svima koji su došli uveličati ovaj događaj, odaziv je odličan. Ekipe i quadovi su nam stigli iz Zagreba, Virovitice, Đurđevca, Moslavine, gotovo svih dijelova kontinentalne Hrvatske. Skupilo se više od 70 quadova što je više nego dobar odaziv – rekao je Litvić.

Osim vožnje quadovima zainteresirani su se mogli prijaviti na airsoft turnir i isprobati ovu vrstu adrenalinske zabave ili samo isprobati pucanje u mete s airsoft replikama. Na turniru je pobijedio Airsoft klub Templari Đurđevac i Planinarsko Društvo Borik Đurđevac. Za srednjovjekovni ugođaj pobrinuli su se članovi Udruge sv. Juraj koji su za sve posjetitelje organizirali Srednjovjekovni turnir u blizini hostela.

Ovu priliku brojni gosti su iskoristili kako bi posjetili i ostale turističke atrakcije na području grada Đurđevca, pa je tako velik broj posjeta zabilježio i Muzej Grada Đurđevca, utvrda Stari grad, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci te Mini zoo Hrvatska Sahara. Nakon cjelodnevnih aktivnosti za sudionike je bila organizirana večera i druženje u Hostel Borik.

Dodajmo da su partneri na Podravina adventure eventu uz Turističku zajednicu Grada Đurđevca i Turistička zajednica područja Dravski Peski, ASK Templari, Stari Grad d.o.o., Off road klub Piva dvije i Karas d.o.o.