Podravinoteka na đurđevačkoj tržnici: do sada prijavljeno preko 150 domaćih proizvoda


Ponedjeljak, 16. svibnja 2022.

U tijeku su radovi na uređenju i modernizaciji gradske tržnice u Đurđevcu u sklopu koje će se otvoriti trgovina Podravinoteka. U tom će prostoru članovima Podravinoteke i proizvođačima s područja Podravine biti omogućen zajednički nastup na tržištu te će se na taj način dodatno povećati njihova prepoznatljivost na tržištu. Svakodnevnim prisustvom na tržnici veći broj domaćih ljudi, ali i turista koji će posjetit Đurđevac, upoznat će se s domaćim proizvođačima i proizvodima te njihovom kvalitetom.

Podravinoteka je zamišljena kao trgovina domaćih proizvoda koja svojim posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda koja će za kupce biti otvorena 6 dana u tjednu.

-Ovo će biti prva trgovina domaćih, lokalnih, ali i proizvoda s šireg područja u Đurđevcu. Svim proizvođačima i članovima Podravinoteke, ali i onima koji još to nisu postali u trgovini omogućen je besplatan zakup prostora u moderno opremljenoj tržnici. Plasman i prodaja proizvoda biti će osigurana komisijskom prodajom. Tržnica će svakodnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Do sada se za sudjelovanje na domaćoj tržnici prijavilo preko 60 domaćih proizvođača s čak 150 domaćih proizvoda. Tu su se našli brojni mliječni proizvodi, suhomesnati proizvodi, povrće, proizvodi od meda, kolači, orašasti proizvodi i brojni drugi.

Poziv je i dalje otvoren te se pozivaju svi zainteresirani koji žele svoje proizvode plasirati na domaćoj tržnici da se jave na broj telefona 048/811-052 (kućni 104) ili putem e-maila: domaca.trznica@djurdjevac.hr ili  jelena.kokotic@djurdjevac.hr.