Poduzetnički inkubator Đurđevac na Tjednu karijera UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever


Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Sveučilištu Sjever je u Koprivnici i u Varaždinu održalo tjedan karijera UNIN Connect Week koji je okupio veliki broj tvrtki i poduzetnika koji su predstavili svoje poslovanje i djelatnosti studentima Sveučilišta Sjever.

Na sajmu je sudjelovalo više od 80-ak tvrtki, a studenti su mogli sudjelovati na brojnim radionicama i panelima koji su održani na temu samozapošljavanja i zapošljavanja, te kako odabrati karijeru. Osim poduzetnika na sajmu se predstavio i Poduzetnički inkubator Đurđevac koji je posebno zanimljiv poduzetnicima početnicima, te je izazvao posebno veliki interes kod studenata.

Poduzetnički inkubator funkcionira kao poseban oblik potpore kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima – početnicima u prvim godinama poslovanja kroz sufinanciranje najma poslovnog prostora te korištenje pratećih usluga. U njemu su smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja ili posluju do max. 3 godine, a potrebna im je pomoć u prostoru, infrastrukturi i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

Mladi tako dobivaju potrebnu podršku da pokrenu svoju djelatnost bez velikih tehničkih i administrativnih troškova, djeluju u poslovnoj atmosferi okruženi drugim poduzećima u nastanku te na taj način sudjeluju u gospodarskom razvoju područja i smanjenju nezaposlenosti u regiji.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike početnike ukoliko imaju pitanja ili žele poslovati u prostoru inkubatora da se jave na mail: inkubator@djurdjevac.hr