Posjetiteljski centar otvara svoja vrata za građane


Utorak, 27. srpnja 2021.

Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Lokalnom akcijskom grupom Podravina te Turističkom zajednicom grada Đurđevca proveo je projekt prirodne baštine - Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka koji se sastoji od tri segmenta.

Okosnicu projekta čine ulaganja u Đurđevačke pijeske, geografsko-botanički rezervat gdje je osigurano čišćenje vegetacije, opremanje nove poučne staze kao i uređenje turističke infrastrukture. Drugi dio je rekonstrukcija i opremanje hostela u Boriku za provođenje škole u prirodi. Treći je Posjetiteljski centar, čija je posebnost što će se, uz interaktivne i digitalne cjeline znanstveno-popularnog stila, prikazati i sloj kulturne baštine Podravine kroz priče, bajkovite likove, igre, kazališnu predstavu i igrokaze.

Posjetiteljski centar opremljen je najnovijom tehnologijom unutar kojega je postavljen multimedijski, interaktivni i visokotehnološki koncept, a kojemu je cilj posjetiteljima prenijeti iskustvo na način da stekne znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka.

Otvorenje Posjetiteljskog centra planirano je za petak, nakon čega će biti trajno otvoren za građane. Zbog velikog interesa građana, Posjetiteljski centar ovaj će vikend otvoriti svoja vrata te će svi zainteresirani, u sklopu Dana otvorenih vrata, tijekom subote i nedjelje moći besplatno posjetiti novootvoreni multimedijski centar. Dani otvorenih vrata održavat će se od 10:00 do 20:00 sati, a kako bi se izbjegle gužve početak obilaska planiran je na svaki puni sat.

Planirano ljetno radno vrijeme Posjetiteljskog centra bit će od ponedjeljka do petka od 10:00 do 13:00 sati.

U nastavku možete pogledati promo video projekta prirodne baštine:

Više aktualnosti i detalja o samom projektu možete pratiti putem službene web stranice projekta https://djurdjevackipijesci.hr/ te putem društvenih mreža na Facebook stranici https://www.facebook.com/djurdjevackipijesci/ i na Youtube kanalu Đurđevačkih pijesaka https://www.youtube.com/channel/UChhCSQI4TsIa-7yx4bOifkQ.