Prijavite se na neku od čak 13 mjera Grada Đurđevca za poticanje poljoprivrede i turizma na OPG-ovima


Četvrtak, 21. srpnja 2022.

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže u poljoprivredu i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, te se Đurđevac već pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma.

-Prošle godine zaprimili smo 70 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno preko 400.000,00 kuna. Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Pozivam sve koji još nisu podnijeli zahtjev da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da su objavljeni programi i mjere kojima se potiče razvoj turizma i poljoprivrede te se pozivaju svi zainteresirani OPG-ovi i poljoprivrednici da popune obrazac za iskaz interesa te da isti pošalju na mail: grad@djurdjevac.hr. Nakon obrade zaprimljenih obrazaca zainteresirani će u najkraćem roku biti pozvani u Grad na sastanak.

  • Program potpore u poljoprivredi: sadrži ukupno 13 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.
  • Mjere poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima- potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i sl.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

Prijava se podnosi na obrascima koji se nalaze u nastavku teksta: