Program poticajne stanogradnje: podnesite zahtjev za kupnju stana na Radničkoj cesti


Petak, 3. rujna 2021.

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina pozivaju sve zainteresirane da se prijave na javni natječaj za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Pozivaju se svi zainteresirani kupci da svoje zahtjeve za kupnju predaju zaključno s 4. listopada 2021. godine.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Nakon iskazanog interesa APN će potpisati ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta u kojem će Grad Đurđevac osigurati građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Grad je također izradio i glavni projekt, te je ishođena građevinska dozvola za zgradu koja će imati 12 stanova.

„Stanovi su površine od 65 do 83 m2,  nova zgrada gradit će se pored postojeće i bit će istovjetna postojećoj zgradi POS-a na Radničkoj cesti. Važno je da se svi zainteresirani što prije prijave jer će se temeljem prijava pripremiti Lista reda prvenstva, koja je važna kod odabira stanova, a prijava ih ne obvezuje da kasnije kupe stan. Za očekivati je useljenje krajem iduće godine“, rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Zainteresirani mogu dobiti sve informacije o kupnji stana na mail: grad@djurdjevac.hr.

Javni poziv i sve potrebne obrasce za prijavu možete naći u nastavku teksta: