Donesene mjere za poticanje poduzetništva u Đurđevcu


Ponedjeljak, 22. ožujka 2021.

Na 35. sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su jednoglasno izglasali Program poticanja poduzetništva na području Grada Đurđevca.

-Program sadrži 20 modula, odnosno mjera kojima je svrha stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Grada Đurđevca, a o kojima svi potencijalni i zainteresirani poduzetnici više mogu saznati u Gradskoj upravi - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za investitore su predviđene pogodnosti u vidu olakšica i oslobođenja, a odnose se na povoljnu kupoprodajnu cijenu zemljišta od 0,67 kuna po metru kvadratnom te oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

Novost je da će Grad Đurđevac u posebnom dijelu poduzetničke zone potencijalnim investitorima osim zemljišta opremljenog infrastrukturom, sufinancirati i osigurati glavne projekte za izgradnju tipskih hala na temelju kojih su ishođene građevinske dozvole za etažnu gradnju i pogodne su za sve djelatnosti s posebnim naglaskom na proizvodne. Navedene aktivnosti za cilj imaju pružiti pomoć i podršku poduzetnicima u realizaciji investicija te olakšavanje administrativnih barijera i skraćivanje vremena potrebnog za realizaciju investicije.

-Donesene su i nove mjere za poticanje razvoja turističke ponude koje od sada mogu koristiti i registrirani obrtnici te poduzetnici. Time želimo potaknuti postojeće subjekte, ali i one koji će se registrirati kao takvi da stvore kvalitetan sadržaj i kompletan turistički proizvod kako bi našim posjetiteljima omogućili kvalitetan doživljaj prilikom posjeta Podravine - rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Sadržaj programa: