Stari grad uz pružanje ugostiteljskih usluga intenzivno radi i na promociji turističke ponude


Subota, 9. listopada 2021.

Uz ostale gradske ustanove na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su usvojilie Izvješće o radu za 2020. godinu tvrtke Stari grad d.o.o. u kojem je vidljivo da je tvrtka pozitivno poslovala unatoč otežanim uvjetima uslijed pandemije covid virusa na poslovanje u ugostiteljstvu, turizmu i sportu.

Stari grad kao društvo se bavi turističkim uslugama u čijem okviru se bavi pružanjem usluga pripreme hrane i pića u objektu pivnice i restorana osnivača društva te održavanjem turističke destinacije - mini zoo Hrvatska Sahara s ciljem podizanja kvalitete turističke ponude Grada Đurđevca.

U 2020. godini provodi projekte i radi na održavanju Poduzetničkog inkubatora čiji poslovni prostor u tom periodu koristi 8 poduzetnika sa svojim zaposlenicima te Športsko-rekreacijskom centru Vlado Lešćan-Duspe koji koriste brojni rekreativci, a čijom realizacijom je Đurđevac dobio kvalitetnu sportsku infrastrukturu za razvoj sportskog turizma i proširivanje postojeće turističke ponude. Stari grad je sudjelovao i u projektu izgradnje novog objekta Teniskog kluba te dva nova teniska terena s akrilnom oblogom, a u tijeku su i značajne investicije na proširenju ponuda kao što je Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i Hostel u park šumi Borika te druge usluge vezane uz turizam, sport i poduzetništvo.