Na studij Računarstva i informatike upisano prvih 20 studenata


Petak, 23. srpnja 2021.

Od jeseni u Đurđevcu kreće novi preddiplomski stručni studij Računarstva i informatike Sveučilišta Sjever koji  će se odvijati u 6 semestara po redovnom i izvanrednom programu, a danas je upisano prvih 15 redovnih studenata te  5 izvanrednih.

Upisi se nastavljaju na jesenskom roku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sustava Postani student od 23. srpnja do 16. rujna ove godine. Sve važne informacije o studiju i upisu na studij mogu se pogledati na službenoj stranici Sveučilišta Sjever: https://www.unin.hr/

Završetkom studija studenti će nositi titulu stručnog prvostupnika inženjera računarstva, a bit će kvalificirani za obavljanje poslova specifikacije, dizajna i implementacije računalnih sustava; instaliranja, primjene i održavanja uobičajenih operacijskih sustava, programske i sklopovske podrške; razvoja grafičkih i dijaloških korisničkih sučelja; primjena programskih jezika više razine i mnogih drugih. Također, znanja i vještine stečene tijekom preddiplomskog studija osposobljavaju studente za nastavak diplomskog studija na srodnim Diplomskim studijima, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Podsjećamo da je Grad Đurđevac osigurao stipendije za sve redovne studente koji namjeravaju upisati studij u Đurđevcu iznosu od 100,00 kn po ostvarenom ECTS bodu, odnosno 6.000,00 kn u akademskoj godini.