U Domu kulture svečano obilježena 30. obljetnica osnivanja Protuzračne obrane Đurđevac


Petak, 26. studenoga 2021.

U Domu kulture svečano je obilježena 30. obljetnica osnivanja Protuzračne obrane Đurđevac povodom koje je predstavljena knjiga Osnivanje i ratni put 58. samostalne lako artiljerijske bitnice protuzračne obrane Đurđevac i 465. samostalne topničko raketne bitnice protuzračne obrane domobranske Đurđevac.

Predstavljanju knjige prethodilo je polaganje vijenaca na gradskom groblju, nakon čega su se svi uzvanici okupili u Domu kulture gdje je sve prisutne pozdravio predsjednik PZO Đurđevac Marijan Matočec koji se pritom osvrnuo i na sam rad te osnivanje postrojbe.

Knjigu su osim Marijana Matočeca predstavili i autori Vlado Janči, Mirko Lukić te Jordan Atanasoski. Ostali autori koji su dali svoj osvrt na Osnivanje i ratni put protuzračne obrane Đurđevac su Branko Matica, Darko Rukavina, Mato Zeman i Anđela Lenhard Antolin.

30. obljetnici prisustvovali su te se okupljenim pripadnicima postrojbe i ostalim gostima obratili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči iza,slanik Ministarstva hrvatskih branitelja Zvonko Beljo, zamjenik Župana Koprivničko-Križevačke Županije Ratimir Ljubić te nekadašnji predsjednik Općine Đurđevac Ivan Hodalić.

U glazbenom djelu nastupili su TS Svirci moji, dok je program službeno vodila i autorica monografije, Anđela Lenhard Antolin. Na kraju službenog dijela svim uzvanicima i pripadnicima postrojbe podijeljene su knjige.