U poduzetničku zonu A-sjever dolaze prvi investitori


Subota, 11. rujna 2021.

Na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca održanoj u Gradskoj knjižnici Đurđevac vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o prihvaćanju ponuda na Javni natječaj za prodaju katastarskih čestica u Poduzetničkoj zoni A – sjever u Đurđevcu te Odluku o pokretanju postupka za prodaju građevinskog zemljišta s projektiranim halama u Poslovnoj zoni A-sjever u Đurđevcu

Na prvi javni natječaj za kupnju pristigle su dvije ponude, tvrtke Beton Design iz Đurđevca i Alstem iz Bjelovara.

-Ove dvije tvrtke planiraju zapošljavanje 20 osoba dok je planirana realizacija njihovih prijavljenih projekata već iduće godine, a ne u 3 godine kako stoji u natječaju što nam govori da će oni brzo pokrenuti poslovnu djelatnost u našoj Poduzetničkoj zoni- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na istoj sjednici donesena je i Odluka o pokretanju postupka za prodaju građevinskog zemljišta s projektiranim halama u Poslovnoj zoni A-sjever u Đurđevcu.

-Ovdje se radi o posebnom djelu poduzetničke zone veličine 40 000 m2 na kojem će se projektirati 8 tipskih hala veličine od 360 do 1800 m2. Na javni poziv za iskaz interesa za prve dvije hale dobili smo pozitivno očitovanje i povratnu informaciju da je to jako dobar model jer poduzetnici žele izbjeći gubljenje vremena na rješavanje administrativnih problema zbog čega mi i pokrećemo proceduru da isprojektiramo svih 8 hala te da to napravimo u što kraćem roku kako bi što prije raspisali natječaj za prodaju zemljišta s halama. Cilj je poduzetnicima olakšati prijavu na EU natječaj za gradnju i opremanje proizvodnih pogona za poduzetnike koji su najavi krajem godine - istaknuo je Gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Ukupna površina hala je oko 9000 kvadrata i riječ je o faznoj gradnji gdje bilo tko od poduzetnika može odabrati i prijaviti bilo koju halu koja zadovoljava njegove potrebe. Ovdje je isključivo riječ o proizvodnim djelatnostima, a ovom odlukom otvaramo mogućnost da gradonačelnik pokrene postupak davanja na prodaju tih zemljišta sa proizvodnim halama. Pritisnuti vremenskim rokovima, nedostatkom projektanata i europskim fondovima nadamo se da će i oni poduzetnici koji ne razmišljaju o poslovnoj aktivnosti u Đurđevcu, odlučiti se na pokretanje iste na našem području upravo zbog olakšanog modela koji nudimo - spomenuo je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.