Udruga Mali princ posjetila Socijalni Institut Napsugar u Csurgu u Mađarskoj


Utorak, 13. srpnja 2021.

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan zajedno s djelatnicom Martom Avirović Fuček te zaposlenicom Grada Đurđevca Ivanom Pavlović Šklebar posjetila je grad Csurgo s ciljem sudjelovanja na Danima lavande koji su se održali u organizaciji Socijalnog instituta Napsugár s ciljem promocije rada Instituta i proizvoda od lavande.

Domaćin susreta bila je voditeljica Socijalnog instituta Napsugár i zamjenica gradonačelnika grada Csurga Bernadett Vassné Huszics koja nas je upoznala s radom Instituta koji provodi organizirana druženja u obliku poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s invaliditetom. Bila je to prilika i da predsjednica Udruge Kristinka Štefan upozna članove Instituta (osobe s teškoćama, njihove roditelje, zaposlenike i volontere Instituta) s djelovanjem Udruge Mali princ i projektima koje Udruga provodi, posebice onim financiranim iz EU fondova među kojima je i projekt izgradnje novog prostora Udruge.

Voditeljica Instituta i dogradonačelnica Csurga gospođa Bernadett za predstavnice Udruge Mali princ i Grada Đurđevca upriličila je razgledanje grada Csurga. S obzirom na isto područje djelovanja Socijalnog instituta Napsugár i Udruge Mali princ, razmijenjena su iskustva u radu ali i izražena je želja za zajedničkom suradnjom u budućnosti i susretima članova Instituta i Udruge.