Unatoč kišnom tjednu Đurđevac je zabilježio veliku posjećenost svim turističkim atrakcijama


Subota, 20. svibnja 2023.

U ovotjednoj emisiji Gradske teme Podravskog radija gostovao je direktor Turističke zajednice grada Đurđevca koji je ovom prilikom naglasio kako je ugodno iznenađen velikim brojem organiziranih dolazaka unatoč kišnom tjednu iza nas.

- Ugodno nas je iznenadila činjenica što smo unatoč kišnom tjednu zabilježili veliku posjećenost svim našim turističkim i kulturnim atrakcijama. Očekivano, bilo je i nekih promjena termina dolaska organizirani grupa. Sljedećih par mjeseci kontinuirano svaki dan već imamo predbilježene dolaske bar četiri do pet autobusa, ali ono što mi je bilo posebno bilo drago ovih dana je upravo to što većina nije odustala unatoč vremenu - rekao je direktor.

- Najviše dolazaka se odnosilo na osnovnoškolce i vrtićarce koji su došli potpuno spremni, znači u kabanicama, gumenim čizmicama i sa šarenim kišobranima te su obišli sve naše atrakcije. Naši animatori, volonteri i članovi Udruge sv. Jurja unatoč kiši odradili su sve radionice i animacije. Posebno mi je drago da ima još teta i učiteljica kojima ovakve vremenske neprilike ne smetaju - naglasio je direktor Fuček.

U Đurđevcu se svakodnevnu mogu čuti pucnjevi iz topova Udruge sv. Juraj koja skoro svakodnevno kratkim skečom oživljava prikaz Legende o Picokima te se tako na najljepši mogući način dočekuje goste koji pristižu pred utvrdu Stari grad. Osim prikaza, brojni posjetitelji obiđu i prostore Muzeja Grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Park šumu Borik, Geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci, a najmlađi ipak najviše uživaju u prostoru mini zoo-a Hrvatska Sahara.

- Svi koji posjete Đurđevac ostanu oduševljeni bogatstvom ponuđenih turističkih sadržaja te prirodnom i kulturnom baštinom. Tim više nas posebno veseli što stvarno puno škola učestalo šalje svoje učenike k nama jer je program interesantan, zabavan i edukativan, tako da se svi oni svojim kućama vrate prepuni pozitivnih dojmova i znanja o našoj Podravini - zaključio je direktor Fuček.