Zgrada Klastera pčelara Podravina dobiva novo lice


Četvrtak, 5. listopada 2017.

U tijeku su radovi na uređenju budućeg objekta proizvođačke organizacije Klastera pčelara Podravina u Poduzetničkoj zoni A jug.

Radovi obuhvaćaju postavljanje termo fasade na zgradi uredski prostorija i proizvodne hale, ugradnju stolarije, opločenje ulaza u uredski dio, postavljanje ograde i postavu vanjske rasvjete. Radove u cijelosti financira Grad, a ukupna vrijednost iznosi oko 200.000,00 kuna.

Klaster je osnovan 2015. godine na inicijativu Grada Đurđevca, a njegovim osnivanjem malim pčelarima je omogućeno da zajednički nastupaju na tržištu. Do sada je Grad uložio oko 568.000,00 kuna na kupnju zemljišta i objekta, uređeno je parkiralište, postavljena je plinska i vodovodna mreža, ugovoreno je kreiranje regionalnog znaka kakvoće, a u izradi je i glavni i tehnološki projekt za punionicu meda.

Ove je godine rješenjem Ministarstva poljoprivrede klaster postao priznata proizvođačka organizacija.

Udruživanje u proizvođačke organizacije malim proizvođačima daje priliku da svoje proizvode plasiraju na tržište unutar zajedno s drugim proizvođačima, unutar jedne organizacije, te na taj način osiguraju bolje uvjete prodaje. Planira se i prijava projekta na raspisane natječaje Ministarstva poljoprivrede u sklopu kojih je moguća nabava opreme za preradu i punjenje meda.