Uspješno prijavljen projekt Uređenja i modernizacije gradske tržnice


Ponedjeljak, 9. svibnja 2022.

Grad Đurđevac u ožujku ove godine uspješno je prijavio projekt Uređenja i modernizacije gradske tržnice Đurđevac na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa podrške regionalnomu razvoju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.529.109,88 kn, a prema dobivenoj odluci ministarstvo će sufinancirati projekt u iznosu od 420.000,00 kuna.

Nova vizura gradske tržnice uključivat će moderan prostor uokviren lameliranim nosačima, ukrasnim pergolama i staklenim stijenama, a svakodnevni rad tržnice omogućit će se postavljanjem podnog grijanja. Tako će proizvodi svakodnevno biti dostupni lokalnom stanovništvu, stanovnicima prigradskih naselja, okolnih općina i mjesta, ali i svim ostalim posjetiteljima i turistima koji će moći kupiti domaće kvalitetne proizvode.

Uređenjem i modernizacijom ojačat će se kapaciteti malih proizvođača i njihova konkurentnost jer će svakodnevnim prisustvom na tržnici veći broj ljudi biti upoznat s lokalnim proizvodima što će povećati potražnju za istima i posljedično povećati lokalnu zaposlenost.

Uređenje tržnice pri samom je kraju, a do sad su izvršeni građevinski radovi na uklanjanju postojećih betonskih opločnika, postavljena je termoizolacija i podno grijanje. Obnovljena je unutarnja fasada, postojeći stupovi i grede te je izvedena drvena konstrukcija krovišta. Ugrađeni su okviri za staklene stijene te se trenutno radi na postavi nove rasvjete i zatvaranju bočnih strana između postojećeg i novog krova. Ostaje još namjestiti tržnicu novim stolovima i rashladnim vitrinama, a završetak radova očekuje se kroz dva tjedna.