Za uspješne rezultate na natjecanjima nagrađeno čak 117 učenika i mentora đurđevačkih osnovnih i srednjih škola


Četvrtak, 23. lipnja 2022.

Danas u Domu kulture đurđevački su osnovnoškolci, učenici Strukovne škole Đurđevac i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, zajedno sa mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima, sudjelovali na prijemu kod gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Gradonačelnik je pozdravio okupljene učenike i mentore te im je čestitao na postignutim rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju naš grad i školu.

-Iz godine u godinu sve je više nagrađenih što nam govori da se jako puno radi u sve tri naše škole na edukaciji nastavnika i djelatnika, ali i na uvođenju novih stvari i metoda u nastavi što u konačnici dovodi do ovako uspješnih rezultata. Znam da su učenici i mentori tokom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja- rekao je gradonačelnik.

Gradu i gradonačelniku na financijskoj i materijalnoj podršci tijekom godine zahvalio se ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, ravnatelj Gimnazije Tomislav Ostojić i ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar.

Učitelj Milan Kos i učenik Ivan Jerbić su u ime mentora i učenika Osnovne škole čestitali svima okupljenima na postignućima, istaknuvši kako je potrebno puno truda bi se ostvarili rezultati koji su na ponos školi i Gradu.

Profesor Tihomir Robotić iz Strukovne škole Đurđevac te profesor Zdravko Leščan iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima, te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju, dok su se u ime nagrađenih učenika na ovom velikom priznanju zahvalili, učenik Strukovne škole Tomislav Fusić te učenik Gimnazije Željko Zebec.

Nakon svečanog dijela i prigodnog programa gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone. Čak 117 učenika i mentora nagrađeno je poklon bonovima vrijednosti oko 45 tisuća kuna.

Osim gradonačelnika, ravnatelja škola, učenika, učitelja i profesora na prijemu su sudjelovali i brojni ponosni roditelji učenika koji su im došli dati podršku.