Đurđevac ima sve više aktivnih sportaša


Četvrtak, 7. listopada 2021.

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca podneseno je Financijsko izvješće te Izvješće o radu Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca koja su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Zajednica sportskih udruga okuplja 23 aktivnih članica sa preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a svojim djelovanjem doprinosi razvoju i promicanju sporta, sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom.

Tijekom prošle godine brojne sportašice i sportaši su zbog trenutne situacije uzrokovane COVID-19 bili uskraćeni u svojim aktivnostima te dosta sportskih udruga nije obavljalo svoje aktivnosti niti su imali natjecanja.

Zajednica Sportskih udruga uspješno je provela projekt Picoki za sport koji je završen u prosincu 2020. godine, a preko kojeg je zajednica osigurala besplatne treninge, podijelila 450 kompleta sportske opreme koji se sastoje od trenirke, majice, šuškavca i ruksaka za svu djecu koja su uključena u sport. Također, u prostorima Športsko-rekreacijskog centra opremljena je teretana koju koriste sportske udruge s područja Grada Đurđevca te su opremljeni prostori sportske dvorane Osnovne škole Đurđevac sa rekvizitima koju također koriste brojni klubovi.
Završeni su i radovi na izgradnji teniskog objekta te su izgrađena i dva teniska igrališta.

2020. godine zajednica je sudjelovala u organizaciji prvog Kvartovskog malonogometnog turnira Grada Đurđevca te je organizirala svečanu podjelu priznanja najboljim sportašima na području grada.