Željko Lacković ponovno na čelu Gradskog vijeća Grada Đurđevca


Srijeda, 26. svibnja 2021.

U utvrdi Stari grad održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavila Maja Hrvatić Padovan nakon čega su vijećnici položili svečanu prisegu.

Novi vijećnici Gradskog vijeća su: Željko Lacković, Maja Hrvatić Padovan, Kristina Benko Markovica, Dajana Milodanović, Mirjana Mišulin, Željka Mirović, Matija Bažulić, Danijela Jelušić, Anja Vujčić, Zvonimir Fusić, Marko Fucak (SDP), Dejan Kutičić (SDP) i Rajko Gašparić (HDZ).

Za predsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je izabran Željko Lacković, a za potpredsjednika iz redova većine Matija Bažulić, te iz redova oporbe Rajko Gašparić.

Izabrani su i predsjednici te članovi radnih tijela, odnosno članovi odbora za izbor i imenovanja, za statut i poslovnik, za financije i proračun, gospodarstvo i strateško planiranje, za prosvjetu, predškolski odgoj, sport i mlade, poljoprivredu i ruralni razvoj, turizam, kulturnu i prirodnu baštinu, zdravstvo i socijalnu skrb te dodjelu javnih priznanja.

Nakon 13. točke dnevnog reda, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

-Čestitam svim novoizabranim vijećnicima i predsjedniku Gradskog vijeća, kao i potpredsjednicima. Vjerujem da ćemo u novom mandatu imati dobru suradnju kao i do sad. Vidljivo je po rezultatima koliko je toga napravljano u Đurđevcu, a većina odluka na prošlim vijećima je doneseno jednoglasno, kao i danas. Očekujem konstruktivnu suradnju s gradskim vijećem te ću se truditi uvažiti što više prijedloga na dobrobit svih naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na samom kraju, zahvalu na pruženom povjerenju uputio je i predsjednik Gradskog vijeća, Željko Lacković.

-Zahvaljujem svima koji su dali povjerenje dosadašnjoj platformi koja je upravljala Gradom Đurđevcom. Vjerujem u suradnju, u zajedništvo i dobre namjere svih nas koji ovdje sjedimo za dobrobit našeg grada te ću se osobno potruditi da svaki prijedlog oporbe bude uvažen i cijenjen, te u konačnici realiziran na način kako je to moguće, jer na nama je da naš Đurđevac brže i snažnije raste. Čestitam svima još jednom i nadam se kako ćemo Đurđevac još više pokrenuti kako bi i za četiri godine mogli biti ponosni na naš rad -  rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Željko Lacković.