Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila


Ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Tijekom sedam mjeseci ove godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, zabilježeno je 318 prometnih nesreća od čega su 84 prometne nesreće zabilježene zbog upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom kretanja vozila.

U ovim prometnim nesrećama stradala je 81 osoba pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, 19 osoba je teško ozlijeđeno, dok je 61 osoba lakše ozlijeđena. U nesrećama uslijed brzine stradalo je 38 posto ukupnog broja ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su tijekom sedam mjeseci u nadzoru prometa sankcionirali 1 468 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

 

Svaka treća prometna nesreća dogodi se uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, te u nesrećama strada velik broj osoba u cilju poboljšanja stanja sigurnosti građana i sudionika u prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 17. do 23. kolovoza, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila, koji nadzor će se provoditi i na području Policijske postaje Đurđevac.