Savjeti Policijske postaje Đurđevac sudionicima u prometu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana


Utorak, 30. listopada 2018.

U znak sjećanja na umrle i poginule u narednim danima brojni građani pohode groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, stoga se na području cijele Republike Hrvatske očekuje povećan promet vozila i kretanje građana. 

Povećane gužve uobičajeno se očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih.

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac će radi maksimalne sigurnosti i protočnosti prometa pojačano pokrivati dolazne ceste grobljima i regulirati prometom na lokalnim prometnicama i ulicama koje vode prema grobljima.

Isto tako policijski službenici će pri tome postupati i prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tijek prometa ili grubo krše prometne propise.

 

Vozačima savjetujemo da prvenstveno poštujte prometnu signalizaciju

Savjetujemo sve vozače da obrate pozornost i poštuju prometnu signalizaciju kojom će se regulirati promet u blizini groblja, kao i naredbe policijskih službenika, da se tolerantno ponašaju, a sve kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu te prevenirale prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Također savjetujemo sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani štovanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, upućujemo vozače da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se pri dolasku u blizinu groblja upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

 

Savjetujemo pješacima, oprez!

S obzirom da će se veći broj ljudi uputiti na groblja pješice, i pješake upućujemo na povećani oprez pošto uz većinu groblja ne postoje izgrađeni nogostupi ni pješačke staze te su se pješaci prisiljeni kretati uz rub prometnice.

Posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

 

PP Đurđevac